måndag 12 april 2010

EN LYCKAD TÖMKÖRNINGSDAG

Idag är jag så lycklig.
Hade väl tänkt att det inte skulle bli mer än en promenad upp till Marianne, vi skulle egentligen ta Fia-Lotta med vagn och Tindra efter men insåg att Tindra fortfarande var förkyld.
Vet inte om jag kan återge dagens händelser men skall göra ett försök.

Marianne kom ut med en loksele som inte är inpassad, men hon skulle ju inte dra något. Jag skulle tömköra sagt och gjort men kände att jag inte fick till det så jag bad Marianne att prova. Det gick bra förutom att Tindra ville komma undan betet, då jag tidigare bara tömkört med grimma. Marianne sa att det viktigaste är att hon går framåt och det gjorde Tindra om än vingligt.

Här blir jag så glad, inte att jag har underskattat Marianne utan hon ligger inne med så många dolda kunskaper, Marianne tömkörde även på volt med den ena tömen bakom rumpan (säger sig självt) och hon provade även i trav, vilket gick bra en liten stund. Tindra är så samarbetsvillig och vill så väl.

Sedan provade vi en hink fastbunden i den ena sidan som rasslade och följde efter henne, läskig sak som sedermera bara blev ett konstaterande. Jag vet inte om jag fick till hela händelseförloppet idag men jag är sååå nöjd.

Och jag tror mig veta varför Tindra är så duktig, jo pga att Anna, som varit en duktig uppfödare och gjort ett jättebra förarbete och format Tindra och tränat henne inför omöjliga/möjliga situationer som liten.


Ett stort tack idag (alla andra dagar med naturligtvis då vi jobbar våra hästar) till Marianne som alltid är behjälplig och har sunda åsikter. Och när jag fullständigt tappar bort mig så finns hon där.2 kommentarer:

 1. Hej! Jättekul att följa Er. Ser jättebra ut när hon går över bommarna. Det är såna saker som stärker muskelatur samt att hon får arbeta med bakdelen. Man kan höja en änden på bommen för att variera mer. Ni är sååå duktiga och det är kul att se henne och Er jobba. Jag kan nog inte ta åt mig av äran så mycket men hästen är bra både psykiskt och fysiskt, har en enorm samarbetsvilja och tycker det är kul.
  Kämpa på. Ser ut som jag inte behöver komma mer :(
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jo du ska visst komma och du behövs :)
  Kram Mimmis

  SvaraRadera

Skriv gärna en rad...