torsdag 10 juni 2010

MIN GAMLA MÖLLA

Tittade på gamla bilder och där hittade jag våran gamla mölla från Tygelsjö en av Skånes största väderkvarnar, den var med i ett reportage i tidningen Recidens om jag inte mins fel. Bor ju faktiskt lika dant idag fast utan möllan, intressanta boendeprojekt man har haft och har.


Snurrade upp en sväng till Marianne, äntligen en dag med Tidra i regnet.  Vi tog in Jerka också, borstade av dem sedan stack jag iväg ett par timmar, lät Tindra stå kvar i spiltan. Bra träning och nu har hon förstått att flytta på sig i sidled utan att jag behöver visa med handen när jag kommer in i spiltan.

På med selen och hade en väldans pigg häst framför mig som till och med tacktade. Väl inne på ridbanan så tyckte hon att hon kunde ge sig iväg utan kommando, men som den fina häst hon är så insåg hon snart att det inte är hon som bestämmer det utan jag.

När hon väl har samlat sig (i sitt huvud) så återgår hon till en mjuk och följsam fröken. Longeringstömmkörningen gick bara över förväntan men när Marianne kom med ett svart plaströr över banan så hade hon glömt att de brukar ligga där. Hon fick snosa på det och kliva över och sedan gick Marianne bredvid med röret som en skakel.

Tänk att vi är nybörjare båda två, jag på unghäst och hon på sig själv. Det går över förväntan bra och lyssnar fint på alla kommandon. Måste bara bestämma vad jag ska säga vid halt och sakta in där jag gärna använder samma kommando.

Nåväl imorgon blir det löshoppning ...

2 kommentarer:

Skriv gärna en rad...