lördag 19 juni 2010

TINDRA FÖR VAGN PÅ VIKTORIAS BRÖLLOPSDAG

Ja då har jag varit på bröllop och fick en fin bild på Viktoria när hon överlämnades av sin far Kungen till Daniel. Fick en bra plats i kyrkan...:-)

Det roligaste på hela dagen var att Tindra kom för vagn, det var inte riktigt meningen, men i förmiddags ringde jag till Emma och frågade om hon inte kunde hjälpa mig att visningsträna Tindra inför premieringen.
-Klart jag kan, sa Emma. Sagt och gjort for jag och hämtade Emma och Emil.

Det ena gav det andra och Emma tyckte hon skulle spännas för då hon visste att jag och Marianne gjort mycket förarbete inför inkörningen. Marianne sa plötsligt, -Ja och vagnen står där pekandes bort på den. Nu började jag bli torr i halsen, hjärtat började slå. Tänkte är nu detta verkligen rätt tidpunkt att göre det, är hon redo, kommer jag att sabotera henne för resten av livet osv...

Så slog mig tanken hur mycket jag än kommer att träna så skulle jag vara lika nervös när det än skulle ske. Och tillfället gavs nu då vi hade orädda Emma och kamikazepiloten Emil till hjälp. Så på med selen när Emma tycker att vi ska ha slagrem ifall hon skulle få för sig något och få benet över skakeln.

Emma och Emil tar bilen och hämtar slagrem, finns på travselar, mycket vettigt vid de första försöken.
Jag hämtar grimma för att sätta under tränset då detta inte var planerat från första början...
På med vagnen, slagremen för kort...
Spänner ifrån...
Hämtar skakelremmarna för att förlänga slagremen...
Nu brinner det i mitt huvud och jag frågar om jag inte ska lämna paddocken för att inte smitta av mig på Tindra...min nervositet...
Hämtas snabbkopplingar till skaklarna...
tredje gången gillt...
Marianne håller Tindra i grimskaft, Emma & Emil lyfter skaklarna och spänner och jag vid tömmarna, gud nåde om hon rör sig nu och känner att skaklarna tar i mot då kommer hon att explodera tänkte jag i mitt upprörda sinne...
Emma tar fatt i grimskafter och Emil tömmarna och så bär det iväg...
genom staket och alltihop tänkte jag...

 Det blev trav och lite galopp på stor volt....sedan lungnade hon sig och skötte det jättebra precis som alla ni andra TACK SNÄLLA NI FÖR EN OVÄNTAD DAG.

4 kommentarer:

 1. Heja Kungen! Får inte missa hans tal vid middagen, han är så rolig!!! ;-) och det bor nog en spelevink i Vickan också och prins Robert, förlåt Daniel var det.
  Åh vad kul det var med Tindra idag, gick ju hur bra som helst och äntligen kom ni/vi ett stort steg på vägen, mest nervigt för oss tror jag, Tindra verkade inte bry sig nämnvärt, syntes inte ett spår av stress eller rädsla i henne. Men jag förstår den oro du hade och den glädje du känner nu. Grattis på den 19 juni!
  Steglängden ökades då när hon fick ta i lite....
  Kram

  SvaraRadera
 2. Du glömde berätta att precis när hon blev körd så kom det en rejäl regn och hagelskur. Vi hade i alla fall inte tur med vädret denna gång.

  SvaraRadera
 3. Jamen just det, tack för att himlen öppnade sig just under denna lilla stund på hela dagen, men vad gjorde väl det jag var i sjunde himmlen, tur var väl det.

  SvaraRadera
 4. Så fint de blev igår! Glöm inte att ALLT handlade om ditt förarbete. Annars hade de inte gått som de gick.
  Roligt när det går så bra, du måste tro på dig själv, du e kanon duktig! Vilket förarbete du gjort, där finns inte mycket som kan hända henne som hon inte redan ha varit med om. Guld värt.
  Om du har tid att köra henne imorgon å vill va några fler så kan vi komma upp.

  Kram Emma

  SvaraRadera

Skriv gärna en rad...