söndag 19 december 2010

EN BRA TÖMKÖRNINGSRUNDA PÅ BYN

Dagen började med en sovmorgon efter en supertrevlig lördagsmiddag hos Kilåkers, rabbemos som det heter på skånka är rotmos och tillhörande rimmat fläsklägg. MUMS FÖR HUSMANSKOST.

Hjälpte Marianne att tömköra Ture med betlöst träns så som hon brukar, tror det är fjärde gången hon tömkör honom och killen har tydligen gjort detta i sitt tidigare liv. Så lugn och harmonisk och siktar framåt.

Sedan bar det av hem till mig och Tindra,  idag blev det en riktigt lång runda som kändes fantastiskt bra. Hon bjöd på sig själv och var villigt framåt. Två gånger tvekade hon att gå framåt men idag hade jag sänkt tömmarna ner på sidan istället för att ha dem i de ordinarie tömringarna och kunde därmed använda tömen mer bakom rumpan när hon ville vrida sig eller vända. Hon ligger på lite men fick henne vissa stunder att sakta ner med hjälp av rösten och förhållningar. Men huvudsaken att hon söker sig framåt. Pisken fick följa med idag och det är ett måste att jag ska lära mig att den ligger i handen och finns till hjälp när det behövs framåtdrivning.

Blev även en runda in till Granngården för att köpa foder till hästana.

Imorgon blir det Malmö för att hjälpa mamma till tandläkaren.

Ha en skön söndagkväll
Mimmis

1 kommentar:

  1. Jamen Ture kan väl inte haft ett tidigare liv.... han har ju alltid funnits hos mig.

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad...