torsdag 31 mars 2011

VINTERROCKEN SKALL AV HÄSTARNANu fäller mina hästar, en av dem har redan tappat det mesta men har fortfarande kvar vinterpälsen under magen vilket verkar vara typiskt för gamla hästar. Tindra som är unghäst fäller mer jämt på hela kroppen.
Hur en häst fäller beror säkert på många faktorer som hormoner, ras ålder och är det ute som mina dygnet runt får de ju en rejälare päls.

Läste att någonstans att även hästar som varit klippta under vinterhalvåret och som till synes är korthårig, kommer ändå att komma in i en fällningsperiod.

Pälsskrapa
http://www.hastshopen.se/product.html/palsskrapa


Jag har inte märkt att hon mår så dåligt av det men överlag kan hästen må lite dåligt och bli känslig men även hängig i sinnet och kanske ovilliga att arbeta.


Man vet ju hur man själv känner sig...

Under den här perioden kan du låta hästen ta det lugnt och hjälpa den att fälla fortare. Låt den gå utan täcke och rykta den mera intensivt. Om vädret tillåter kan ett uppfriskande bad med ett lämpligt shampo till exempel Hexocil.

Extra B-vitaminer vet ju alla att det kan bidra men det kanske skulle börjats att ge tidigare på säsongen för att nu få effekt.

Pälsfällningen styrs ju av ljuste som Marianne berättade för mig.Och visst känns det som att våren är på G när hästarna börjar fälla.

Fick en superskrapa av min uppfödare Anna som har rullande piggar (till hund) där pälsen inte fasnar i skrapan som är SUPERBRA. Tack Anna.


Här är en kille som utMANar HÅRdROCKen med en hängande svansKAPPA inte en Vinterrock till päls inte.

2 kommentarer:

  1. ja, man kan verkligen säga att nu är det vår och hästarna fäller..
    Det är hår (päls) överallt
    Anna

    SvaraRadera
  2. Men vilken underbar man & svans den grabben hade! Härligt, härligt!

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad...