tisdag 19 april 2011

PRESS RELEASE

Det var ju inte läne jag kunde hålla mig härifrån...

Tidningen Ystad Allehanda skriver:

Kreativitet ska sätta Klasaröd på kartan

Klasaröd.
Det sjuder under ytan i Klasaröd. Men nu ska det också synas utåt. Det är de fem företagen i Kreativa Klasaröd ense om. Första gemensamma arrangemanget blir under påskhelgen.

Samarbetet är alldeles nytt. Det är bara en månad sedan som idén om att göra något tillsammans föddes.
Syftet är att åter sätta Klasaröd på kartan.
Att ta tillbaka lite av det liv som gått förlorat. Som företagarna konstaterar är det många som passerar genom byn antingen på väg mot Vollsjö eller Lövestad.

- Samarbetet är så nytt att vi ännu inte hunnit tänka på hur det ska utvecklas, säger Nixi Orvoën.
Men fler arrangemang ska det bli. Jane Svensson-Bertilsdotter nämner att det är möjligt att företagarna åter slår upp portarna i samband med att byalaget anordnar hemvändardag.

Att det finns så många kreativa människor i byn kom nästan som en nyhet även för de inblandade.
- Jag tror det beror på att det inte längre finns några självklara mötesplatser i byn, säger Eva Hasund.
Hon berättar att de fann varandra genom nätverket för kvinnliga företagare Kvinnet. Men i detta sammanhanget är det Klasaröd som är det som förenar.

Jane Svensson-Bertilsdotter säger att hon tidigare åkt till Blentarp för att köpa skorpor i samband med diverse evenemang. Genom samarbetet har hon nu kommit i kontakt med Boel Brynell och Heingegårdens mathantverk.

Under påsken resulterar det i att det blir servering vid Janes snickarbod.
En verksamhet som återuppstår är försäljningen av prylar och pinaler i Lilla magasinet. Marie-Louise von Platen tar vid där Karl-Yngve Nilsson slutade.

- Det verkar som om många saknat butiken. Jag har varit med om att personer bara stigit rätt in till mig för att titta på föremål, berättar hon.

Nära varandra
Samtliga deltagare vill gärna att ännu fler företag går med i nätverket. Förhoppningen var att även konstnären Stig-Åke Stålnacke skulle vara med men tiden fram till påsk blev för kort.

Kreativa Klasaröd hoppas nu få en bra start under den kommande helgen då många människor är ute på vägarna. Jane Svensson-Bertilsdotter har redan haft öppet under några konstrundor och vet att det går att locka besökare till byn.
En fördel som företagarna ser är att verksamheterna ligger så nära varandra att det går att gå mellan ställena.

Kreativa Klasaröd

De fem företagen som ingår är Nixette la coquette (textilföremål), Lilla magasin (försäljning av pinaler), Janes snickarbod (snickeri), Smedens lustgård (trädgårdsarkitektur och antikt) samt Heingegården mathantverk (kakor, skorpor mm).
I påsk har de öppet från långfredag till och med annandag påsk klockan 10 till 17.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad...