söndag 1 maj 2011

VARFÖR VILL DU HA PARKERINGSTILLSTÅND FÖR HÄST?

Text: Cecilia Billgren
Publicerad 30 april 2011 1.00 Uppdaterad 30 april 2011 1.00

Yhttp://www.ystadsallehanda.se/ystad/article1454978/Varfor-vill-du-ha-parkeringstillstand-for-hast.htmlstad.
Angela Sanguineti, Rynge som har skrivit till kommunen och vill ha tillstånd att rida till Ystad för att handla.
– Jag funderar faktiskt på att helt skippa bilen. Bensinen blir allt dyrare och dessutom är det miljöovänligt att köra så mycket. Därför funderar jag på att skaffa häst och använda den som transport.

Är du en van ryttare?
– Egentligen inte. Jag red i tidiga tonåren, men sedan dess har det bara blivit vid enstaka tillfällen. Nu letar jag efter en lämplig häst och funderar på stallplats. Antingen får jag hyra en plats eller också bygger jag en här hemma.

Har kommunen svarat på ditt brev?
– Nej, jag skrev ett mejl för att få klarhet i om det krävs något tillstånd för att rida i Ystad. Nu funderar jag på att gå in och fråga när jag är i stan. Egentligen är det inte själva ridningen jag funderar mest över, utan mer över parkeringen. Var ska jag ställa hästen medan jag handlar på exempelvis Willys? Den kan ju knappast stå på p-platsen bland bilarna, men kanske på en av grönytorna. I andra kommuner har man satsat på att använda hästar för exempelvis grönyteskötsel och sophämtning. Jag tror vi måste börja tänka så om vi vill göra något bra för miljön.

Men hur ska du kunna ta med dig varorna hem när du rider?
– Jag tänker nog mest använda hästen för att köra. Häst och vagn kan bli en ersättning för bilen när man ska handla eller hämta barnen på förskolan i Snårestad. Men vid längre resor som till släkten i Malmö, får jag väl ta bilen även i fortsättningen.

Fotnot: Angela Sanguinetis brev har väckt visst huvudbry i kommunen. Det har skickats vidare till plan och bygg och även tagits upp som information på samhällsbyggnadsnämndens senaste möte.

2 kommentarer:

  1. Vad gullig du är, tack det samma! :) Jag blev väldigt glad när jag såg din kommentar.

    Längtar tills du börjar blogga lite mer, ser även fram emot att få läsa lite om inredning/foto som jag är väldigt intresserad av :)

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Måste säga att jag tycker det verkar besynnerligt. Man får ju tänka även på hästen o faror för den i trafiken. Man bör vara ett mycket rutinerat ekipage om man skall ut i stadstrafik. Då är det bättre att ta cykeln...

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad...