söndag 17 juli 2011

TINDRAS PREMIERING OCH KÖRNING PÅ FRIVILLIGA KÖRPROVET

Då var jag och Tindra i mål för denna gången. Trött och lyklig, dagens bästa poäng på körprovet 23 av 25 möjliga ger mig ett kvitto på att vi lyckats med körningen om jag får skryta lite, med tanke på alla andra duktiga, rutinerade kuskar som fanns på plats.

Jag var supernervös, kälken kändes jättekonstig men tänkte "vi kör på den" och 14 meter töm som jag inte är van att hantera i handen då mina egna är kortare. Anna min uppfödare till Tindra var framställ (och min trygghet) som det heter när man står framför hästen så att kusken kan spänna för i lugn och ro med tömmen i armvecket. Tack Anna för att du finns och lugnade mig.
OCH  all heder till min medhjälpare och tränare som hjälpt mig på mig på "traven" till detta.

Här kommer protokollet:


Kommentarer från Hingsthållaren Malin Gustavsson:
Det vart lite krångel, beroende på nervositet och mycket vilja, men med lite stöd och ledning samlade de sig alla tre och kom i skaklarna. Vi har alla varit där, egna hästen, alla tittar, det ska bedömas, man vill så mycket, vill det ska gå så bra!

Marie-Louise väljer att sitta på kälken, att gå bakom är annars ett bekvämt sätt att köra en tomt lass på. Tindra traskade på lugnt och fint och gjorde fina halter. http://galleri.avelocharbete.se/#home
Foto: Mats Thomsson
Efteråt redovisar domaren hur han bedömt, motiverar och ger råd inför framtiden. Ägarinnan kan andas ut! 23 av 25 möjliga poäng fick de, vilket var dagens bästa Frivilliga Körprov.
Tack Malin för omtanken med draglinjen.

YYYEEEHHHAAAAAAAAAA

Hade ingen aning om att jag skulle bedömmas och få protokoll men som sagt det var jättekul att få ett kvitto på god körförmåga.

Sedan var det dax för själva premieringen (bedömningen av Tindra)
Klass 1 med 39 poäng återkommer med bilder snarast från en supernöjd hästvän till Tindra........


4 kommentarer:

  1. Grattis, Grattis till er båda!:-)
    Jag tänkte sätta igång med mina nu...bättre sent än aldrig..

    SvaraRadera
  2. Tack för det. Ja det är aldrig försent det är bara att kämpa på. Fick ju inte se sommarklänningen.

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad...