onsdag 18 april 2012

DE SJU LEKARNA DEL 2

Idag förbereder jag för resan till Linköping, tvätta och packa. Skall bli trevligt att träffa Anna igen vi har så mycket skit för oss när vi träffas och har så roligt, jag skall få köra hennes häst Docka i skogskörning på Dm men utanför tävlan.
 


Piggsvinsleken
 
Den här leken lär din häst att gå undan för tryck åt alla sex riktningar – Uppåt, nedåt, framåt, bakåt, höger och vänster. När du leker använder du dig av 4 faser – Håren, huden, musklerna och skelettet. För det är vi som gör hästar känsliga / eller okänsliga. Du måste alltid ge hästen en chans att svara på det lättaste trycket, innan du gradvis går vidare till nästa fas och så fort hästen går undan måste du svara med omedelbar eftergift.
Hästarna använder själva faser när de vill flytta på varandra
Man kan se faserna (dessa återkommer i även i lek nr 3.) som frågor
fas 1. ”hej har du lust att skicka mig saltet?”
fas 2. ”Ursäkta kan jag få saltet?”
fas 3. ”Du där! Skicka mig saltet”
fas 4. ” ÄR DU DÖV?” – du går och hämtar saltet själv..
Börja tex med att be hästen att backa genom att lägga handen på bringan. Först så pass löst att du tänker dig att du bara känner de yttersta håren på din häst, vänta tre sekunder och svarar inte hästen går du upp i fas så att du tänker dig att du nuddar huden, svarar inte hästen då ökar du så du nuddar musklerna, och därefter skelettet

(Detta är mest ett tankesätt för att göra det lätt att förstå).

Glöm inte att svara med omedelbar eftergift såfort hästen tenderar att gå i rätt riktning, det räcker man att han bara väger bakåt eller tänker bakåt i början. Det viktiga är att även om man har en ”seg / lat häst” att man börjar med en lätt fas 1, och ger den mycket tid. fas 1 ska vara så lite som man kan.
Källa: http://lycklighast.wordpress.com/seven-games-de-sju-lekarna/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad...