fredag 2 juli 2010

KÖRNING FÖR TREDJE GÅNGEN PÅ VÄG TILL BYN

Tyvärr inga bilder idag då batteriet inte var laddade men Marianne tog bilder med mobilen.

Ja kors i taket på väg till Tindra "tidigt" för att få hjälp av Emma och Marianne. Idag har vi beslutat eller Emma frågade om jag inte skulle komma ner till henne så vi kunde binda upp henne på var sida i stallöppningen med vagn på eftersom hon vill rusa iväg när jag sätter mig i vagnen och medhjälparna samtidig har släppt, inget vrålrus men i alla fall att hon ska stå STILL. (Tillägga att detta skall vi träna mer från marken) -Vart tränar  ni det andra då? I luften eller?

På med halsrem och grimma under träns, färdigförspännt och medhjälparna släpper OCH Tindra går fram utan kommando men se där blev det stopp. Där stod hon och försökte gå framåt  men till slut gav hon upp mest irriterad att stå så. När hon slappnade av tog vi bort uppbindningarna och jag hoppade upp i vagnen medan Emma var bredvid där framme och Marianne på cykel.

Gick över förväntan hon lyssnade fint på hjälperna så Emma hoppade upp i vagnen och så blev den en fin tur i Lövestad by.

Jag är så nöjd så nöjd hon ser ut som en riktigt fin vagnshäst, kröker fint på nacken och har redan längt sina steg i skritten.

All träning och hjälp jag fått av dels Marianne, Emma och Emil  och inte att förglömma Bo i "ridhuset" har äntligen gett resultat, alla promenader hon och jag gjort kanske inte så kontinuerligt men gjorda i alla fall,
har gett oss en fin kontakt med varandra som givetvis skall finslipas.

Anna i Linköping Tindras uppfödare och min kära vän har en stor del i detta också då Tindra var väl hanterad då hon kom 7 månader gammal, då hade hon redan tränat hovis, stå uppbunden, köra timmer med sin mor jag säg vad hon inte gjort? -Ja jo hon var ju inte inriden tyvärr.

TACK ALLA NI MINA KÄRA -Så smörigt det börjar låta...sluta nu.
Hmm vem skriver den blå texten???

2 kommentarer:

 1. Grattis min kära vän. Vad roligt att det gick bra. Här i Linköping har det oxå gått bra. In i transporten på ett "Kick" och iväg. Lastade av, selade på, bytte om och blev hux-flux...piga.Spände för vagnen som även hade draglinor i läder (tur att jag gick elev igår) sedan hoppade jag upp på kuskbocken. Min trogna kära häst gick som hon aldrig gjort annat. Rullstolar, teatersällskap, konstapel, barn, cyklar, gamla traktorer, tuff-tuff-tåg...name it. Ingen reaktion. Trixi lekte rodeo på 2 ställen. Det var 2 träd som var köttätande... Annars gick hon klockrent, snuttade, vilade och lärde sig på ett vaket sätt.

  Nu ska jag visst skriva dagbok.
  Kram o igen; Grattis till Er fina körtur.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Heeej!
  Roligt att det går så bra. Inte konstigt med allt förarbete du har gjort! Hon har fått ett enormt självförtroende, inte mycket som kan få henne ur balans. Tycker du ska ta åt dig den största äran själv till att det blivit så bra.
  Kram

  SvaraRadera

Skriv gärna en rad...