tisdag 21 september 2010

ÄPPLETIDER...UTANFÖR ÄR DET KRIG MELLAN...

sommaren & hösten.
Den förstnämnda vet att hon är chanslös men kämpar tappert,
liksom henne vägrar jag släppa taget
men insåg igår att jag måste nog snart ge med mig då jag hittade denna vackra skapelse i Veberödsskogen.

Men jag vet några som släppt taget och det är ÄPPLENA.

Äppletiden är här och det finns så mycket att hitta på.
Just nu har jag gjort hästgodis inför vintern, då vi inte har något svalt förvaringsutrymme så har jag helt enkelt torkat dem i en braspanna över kaminen.
Visst man kan köpa äpple året runt i butiken men vi som har ett "Moderatträd" med samma namn som Statsministerns fru, då så finns det gått om "dem" lite här och var, äpplena menar jag då.
Äpplejuise skall jag göra idag eller då jag har en juisepress, den brukar bli grumlig och brun men avnjutes gensat och jag säger bara mums.
Äpplakaga som det så fint heter på skånska kan jag inte tillaga lika gott som Marianne, den gör sig bäst på hennes bord. (Recept hemligt)

Äpplet symboliserar kunskapens frukt
Äpplet faller inte långt från trädet
Bita i det sura äpplet

Smaklig höst!

3 kommentarer:

 1. Äpple i alla dess former är gott men Mariannes äpplekaka slår allt. Såg recept från henne på fb. Ska prova det, ska även försöka hinna med att göra en på mitt egna recept till fredag kväll
  Glöm inte kolla efter jeans...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad fint du skriver. Kul att se hur du torkade äpplena som nu ligger här hos mig för att hästarna ska kunna njuta dom som godis. (jag snattar bara av färska äpplena....). Men... nu går jag inte ut i onödan för tillfället som du vet, ett litet ryggskott ska ju också provas nån gång. TUSEN MILLIONER TACK för att ni kom så snabbt och hjälpte till med köket, helt ovärderligt, puss och kram, finns inte ord.... du vet.... Nu står allt på plats och Janne ska bara karva lite mer längs mattkanterna så är det klart. Men nu ska vi vila.

  SvaraRadera
 3. Anna: Jasså M har lagt ut de på FB, ska bli smaskens att prova din äpplekaka och nej jag glömmer ej Jeansen. Kram kram

  Marianne: Det var ju en udda hobby, snatta färska äpplen. :)) jamen det är väl så att vi finns i mån av tid osv för varandra hela tiden och som "MAN" känner sig själv känner man andra. Var det inte så. Puss puss puss

  SvaraRadera

Skriv gärna en rad...