lördag 14 maj 2011

EFTERTANKENS KRANKA BLEKHET

Betyder väl ungefär efterklokhet.

Tindra 2 år.


Jag är ute och går med min häst väldigt mycket ett sätt att lära känna varandra utan att alltid "jobba".
Tindra har blivit tre år och jag blickar tillbaka på situationer vi gått igenom. För mig var det en ny erfarehet att se min häst med en helt annan inställning än jag gjort med mina tidigare hästar.

Att OKUNSKAP innehåller mycket rädsla och ilska som lätt kunde gå över i aggressivitet just på grund av rädslan, jag blev blockerad, fryser fast och tar tag när Tindra blev rädd. Jag låste handen reflexmässigt och det tog lång tid att släppa spänningarna i både kroppspråk och HANDEN.

Med tiden lärde jag mig att sluta handen långsamt och släppa fort och sluta halvgorma på stackars Tindra, när det igentligen var jag som var rädd. Detta berodde naturligtvis på att jag inte visste vad eller hur jag skulle göra eller reda ut situationen.

Summan  = kunskap ger trygghet.

Så min lilla insikt är att om Tindra får bearbeta sina rädslor (de som vanligtvis hör hästen till) tillsammans med mig som stöd nu när jag inte är lika "förvirrad" så kan vi övvervinna den.

Imorse var jag hos Marianne och vi löshoppade Ture för första gången som var superduktig, sedan var det Lokas tur, här kommer lite bilder.


2 kommentarer:

  1. VILKEN FUL HÄST!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Ture är jättefin och det ska bli en ära att få visa honom och Tindra i Önnestad. Ser fram mot att hälsa på Er alla och se hur allt fortlöper. Ni kanske inte ens behöver min lilla hjälp.
    Jag har fått ett suveränt bra och kul erbjudande i september, kommer tjäna nada men en STOR grej och kan bli en del av detta. Ses snart. Pussa ALLA pållar
    KRAM Anna

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad...