lördag 28 maj 2011

RENA RAMA KLIPPET - UNDVIKA SLARV

Som med körning av häst och all hästhantering så skall det aldig tummas på säkerheten. Själv har jag förmånen att ha en 24-årig kallblodstravare som tagit mig fram i nästen hela Skåne med häst och vagn på sommarsemestrar och jag vet inte hur jag ska uttrycka mig men hon har varit min trygghet och aldrig backat i något läge.

Nu när man har en unghäst så förstår jag vikten av att ha det tänket inför olika uppgifter. Även om min 24- åriga Solomita bara var 4 år när jag fick henne så har vi alltid bara gjort saker tillsammans, och haft turen att ingen hänt. När hästen börjar ta saker för givet tappar den intresst och börja göra saker för att den tror att det är vad du tänkt be den om. En häst som gör så lyssnar sämre på vad du egentligen ber den om. I de läget kan även den snällaste häst förvandlas till ett odjur om man missar att lyssna på vad de har att säga.

Idag fick jag en fin slåttermaskin, rena klippet som skall byggas om sa att jag kan dra den med häst. Det fick bli träning bakom den diseldrivna hästen istället om hur den fungerade. Det gick superbra och nu är hagen finputsad på de ställen där hästarna har sin toalett.

Så här ser det ut live, dock ej med min häst
 http://www.youtube.com/watch?v=_6z41InU5Sk&feature=player_embedded#at=11http://www.nwt.se/filipstad/article750950.ece?service=mobile
Nu fattas det bara en harv så att jag kan harva ut vintens "skit". 
Var hemma hos Marianne och lämnade tillbaka släpet vi fick låna för att ta hem slåttern, då blev det lastträning av Ture som galant gick upp på släpet både vid första och andra försöket.
Heja Marianne och Ture.

Imorgon är det mors dag och skall in till mamma sedan skall jag försöka köra vagn bort till Ullis om hon är ledig för att köra på deras grannes travbana.

Anna min uppfödare har kört brölopp undrar hur det gått?


3 kommentarer:

 1. Halloj! Bröllopkörningen gick utmärkt. Brudparet var underbart vackra, Docka skötte sig ypperligt och vädrets makter var med oss även denna gång. Bilder på hemsidan.
  Dockas belöning var att få gå ut på sommarbetet, kärt återseende mellan mor & dotter. Trixi försökte slurpa mjölk men DET gick inte. Docka sa ifrån och så kom det inget. Idag stod jag och kelade med dem 40 min i den fina hagen och masserade dem lite. Nöjda flickor, nöjd matte. Nu ska jag till mamsen och äta mat. Läs din mail ang tågbiljetter;)
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Va häftigt, du måste ta kort på er sedan :)

  SvaraRadera
 3. Du får hemskt gärna dela med dig av ombyggnaden av slåttermaskinen så den kan dras av häst! Har gammalt arvegods men har ingen nytta av dem just nu pga av att kunskap fattas! Hade tänkt hyra in ngn som putsar gräset och själv "harva ut skiten" som du skrev , ha, ha om nu mina tjejer och jag fixar inkörningen denna sommar/höst/vinter. Låter som en dröm det där med sommarsemester med häst och vagn! Jag och en vän har pratat om det där, hoppas kunna genomföra det inom ett par år. Måste varit jättekul! Du kanske har förslag på lämplig rutt här i Skåne?

  SvaraRadera

Skriv gärna en rad...