söndag 2 februari 2014

TRÄNS PÅ MILDA MAKTER FÖR FÖRSTA GÅNGEN!

Känns som om kylan börjar tappa taget åtminstone dagtid, under kommande vecka kommer de dock vara upp till -7 grader under natten men det är ju ok. Så då behåller jag vintermössan ett tag till.I förrgår fick Milda Makter för första gången prova att ha träns på sig, tja inga direkta konstigheter men visst var det konstigt att få in en stålbit i munnen. Tränset är ett "islandsträns" som hon fått ärva efter sin mor som hade de vid samma ålder, som justeras i nacken så det var lätt att passa till.

Här är det viktigt att det blir en positiv upplevelse, som sagt så har jag "islandstränset" för att slippa nosrem, så lite attiraljer som möjligt. Jag väntar tills hon sänkt sitt huvud och lättast är ju de med bettet i handen och en gobit så att hon automatiskt öppnar munnen och då slinker bettet med in.

Ofta tappar de sin godis så fort de fått in bettet i munnen så var med och ge en ny.

Lika så när jag tar av tränset så tar jag av nackstycket och har en godis i handen och låter Milda själv släppa bettet och snabb med godis som beröm.


Promenaderna går bättre och bättre och hon vet var hon skall positionera sig i förhållande till mig, ibland har hon lite bråttom och då åker min förlängda arm upp mitt framför nosen och hon påminner sig om att ta det lite lugnt och saktar ner. Samtidigt vill jag ju inte hindra hennes fina framåtbjudning och raska steg så det blir en fin balansgång.

För övrigt känns hon välhanterad och har bra eller rättare sagt stort förtroende för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad...