fredag 26 februari 2010

PUBAFTON I LÖVESTAD MED HOVSLAGARE & SMEDEN JESSIKA


Hade förmånen att bli hämtad av Marianne. En helkväll för 100:- en öl, cola,ciggaretter och trevligt sällskap kan det bli bättre.
Vilken tur vi hästägare har som bor så nära en duktig, ödmjuk och välutbildad hovslagare som Jessika. Det var på pubafton som vi kallar det, där handelsklubben varje månad låter en entreprenör/egen företagare hålla föredrag och berätta om sitt yrke & profession, vilken fantastisk kvinna som redan hunnit så mycket vid så ung ålder.
http://www.ystadsallehanda.se/article/20090228/SJOBO/46567337

Stort tack till Jessika för en bra representation av sitt företag.

torsdag 25 februari 2010

ANNA KOMMER PÅ TISDAG

Så här såg det ut första gången Tindra kom till Klasaröd en mörk vinterkväll.
Äntligen kommer Anna min uppfödare av Tindra ner på tisdag, skall bli sååå roligt.
Sedan ska vi upp till Marianne och pimsa med alla hästarna och äta en god middag, vad de månda bliva?
Den som lever får se.

lördag 20 februari 2010

VILKET HÄRLIGT EKIPAGE

Fotograf Stefan Bleckert

Fotograf Stefan Bleckert

Här kommer lite bilder från Anna och Docka, Tindras mamma med föl i magen som kommer i april...spännande.
Platsen är Valla i Linköping.
Tänkte precis på att vilken tur att Anna just valde mig som ägare till Tindra, Anna hade så många köpare på Tindra från hela Sverige och Norge och så blev just jag utvald att  få äga denna lilla juvel.
Skall försöka förvalta detta  förtroende på mitt bästa sätt.

söndag 14 februari 2010

ALLA HJÄRTANS DAG OCH EN ICKE PANTAD TRÄNING

Vilken fin bild Henry gjorde till mig idag på min vigelring.

Har ni nu pussats och kramats mer än vanligt, tömt börsen eller gjort som jag

tränat hästen med skrammlandes ölburkar. Träningen idag var lite läskig tyckte tindra. -Men snälla matte vad ska detta vara bra för?

Behöll sitt lugn tillsynes, men vi får träna mer på detta. Drog dem lungt över kroppen på henne för att sedan gå ner till byn med burkarna skramlandes efter på vägen.

Förbipasserande tittade underligt på oss. Idag var Henry behjälplig med Tindra, trevligt att han kunde vara med = jag glad.


lördag 13 februari 2010

HONZA BLÁHA A GASTON

















Honza  klicka på länken,
fick läken av Herkules på fnh Dalarna man får nästan tårar i ögonen så vackert.

TITTA OCH NJUT PÅ ALEXANDER NEVZOROVS FILM



Film 



Marianne skickade en kortfilm på vad hon antagligen vill att vi ska träna nästa gång vi träffas pust...är nog för tung för detta men varnar känliga tittare för filmen som väger för mycket .

torsdag 11 februari 2010

3-D BILDER PÅ AUGUST

Längtar efter snödropparna, fägerna och dofterna var är våren och värmen? Och då kommer dessa bilder och dimper ner i min mail, blir man inte varm om hjärtat då så säg.

Visst är det fantastiskt med den nya tekniken här kommer två bilder på August min bror och hans frus andra barn.
Det ska bli så roligt att bli faster igen.

tisdag 9 februari 2010

BRA LEDARSKAP - SKÖNA HÄSTPROMENADER

Nu känns mitt ledarskap mycket mycket bättre än när vi började i slutet på förra året, men å andra sidan så hade det kanske inte gått lika bra om inte Tindra är den häst hon är lugn, nyfiken och modig. Men så har vi ju ägnat varandra många timmar på mina lediga dagar, tränat hos Marianne, promenerat i värdsmetropolen Lövestad och ibland bara stått och pratat med människor längst vägen som blivit hänförda av denna min svarta lilla juvel. Tömkörningen har varit trög att komma igång med, får skylla på snön och dåligt med utrustning då jag inte hittar hennes träns... Idag blev det en kort repetition av de SEVEN GAME - SJU LEKAR ATT LEKA MED DIN HÄST Skrev om de den 15 december, nyttigt att göra lite då och då. Blev lek nr två idag Piggsvinsleken. KLOKT SAGT med tanke på träningen idag. Om jag kan göra något på endast ett sätt är jag inte fri. Om jag kan göra det på två sätt är jag fri att välja, och ju fler val jag har, desto friare är jag. Å andra sidan innebär friheten att livet blir mer komplext och inte nödvändigtvis enklare - men garanterat mer innehållsrikt och intressant. Moshe Feldenkrais Med tanke på tryck och eftergift. Sedan ut med vovarna smågrisarna som jag kallar dem

SITTER OCH GÅR IGENOM GAMLA BILDER FRÅN HÄSTSEMESTERN

Så roligt att hitta bilderna från hästsemestern 2003. Starten gick av stapelen utanför Östra Grevie väg 101 som ligger ca en mil från Malmö och fortsätter till Ystad. Den här semestern är svår att uppleva i bilder hoppas att fler människor använder sig av sina underbara häster än att bara rida runt i ridhus, det beror ju naturligtvis på vad man har för mål med sina vänner, men en sak kan jag säga det är en oförglömmlig upplevelse. KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE DEM STÖRRE Dalabadet strax utanför Trelleborg, här ser vi ju ut som uteliggare till häst, men så var ju ochså fallet. Fösta stoppet blev Smygehuk där vi också övernattade, Sveriges sydligaste punkt. Middag skulle vi ju ha så Henry kliver av vagnen och börjar plocka potatis på åkern, de som plockarmaskinen inte fått med sig. Här kommer vi ut på 101:an igen från Beddinge och här blir färsktrökt fisk. Uppe på Skånska åsen, Skåne är ju inte så platt. Blev bjudna på midsommarsnaps och mat av trevliga människor som vi inte kände, familjen Balkefors.De bara bjöd in oss när vi kom körandes, blev en trevlig avslutning på midsommarafton. Sista anhalten innan vi var hemma, lite mat i Pydde som badstället heter, här fanns lyxen, telefonhytt, bajamaja och få tvätta sig i sjön. Även min gamla trotjänare Solomita (som nu är 25 år) tyckte det var skönt med ett dopp efter en strapats på ca 5-6 dagar ca 15-20 mil. Vilken häst...vilken vänn.

måndag 8 februari 2010

NY TIDNING FÖR HUNDÄGARE PÅ NÄTET

KLICKA PÅ BILDEN Skämt och sido hittade den i utforskaren, jag fotograf, Henry Layoutdesigner och våra hundar modeller. Kunde kanske blivit något?
Visst är han ett charmtroll vår Chicko?

söndag 7 februari 2010

ETT FRÖ ÄR SÅTT I MITT HUVUD

Nu har jag gått och funderat så länga på min idé med att sälja vita möbler så snart är väl det omodernt, även om jag alltid kommer att tycka om de vita skira. Nu är pastellfärerna tillbaka. Nåväl funderade på lite olika namn som "I min vackra värld" eller nått, inspiration från Annas blogg "i min vackra värd". Jag har gått möbelsnickeriutbildning tre år, varav ett år där vi endast fick använda handverktyg, därefter ådringsmålning och marmorering, där ingick även möbelrenovering i två år. Med den duktiga ådringsmålarmästaren Sune Rudner som Målat inne på Hipp i Malmö. Alla gamla fina tekniker vi lärde oss som äggoljetempera, krakelering, lägga bladguld måla drickamålning osv. Borde ju ta vara på detta nu när vi bor som vi gör med en fantastisk genomströmning av bilar i lilla Klasaröd, ja jag har i alla fall sått ett frö för mig själv. Märkligt vad man kan hitta på andra sidan Atlanten Bilden kommer i slutet av låten så klicka här MARKIZ och MEMELIZ Från det ena till det andra kan man ju verkligen säga känsliga tittare ombedes stänga denna sida och inte förtsätta skrolla neråt. Jag har så dålig humor... Fick mig ett gott skratt, tänk vad människor kan hitta på. Det hade varit mig ett sant nöje att lägga denna T-tröja överst i Henrys hög av T-tröjor...

BILDEN ÄR JU SÅ VIDRIG ATT JAG NÄSTAN ÖVERVÄGDE ATT INTE LÄGGA IN DEN.


www.jesper.nu/roliga_bilder/alla