tisdag 22 mars 2011

HINGSTPREMIERING PÅ GREVAGÅRDEN

Tindra är en glad tjej gå längst ner på sidan så förstår ni varför...

Årets hingstpremiering går över tre dagar på Grevagården 25-27 mars.
Mer info på http://www.svehast.se/

Ska bli jättetrevligt att komma iväg och se treårshingstarna på lördagen.  De kallblod som är anmälda enligt blå basen.
15 st ser det ut att bli.

I Skåne är det för tillfället tio godkända hingstar i varierande färg och form, som naturligtvis inte är det viktigaste i val av hingst. Både de mentala och stammtavlan spelar ju givetvis en stor roll men känner mig inte alls säker på den biten då kunskapen tryter. Eller vad som möjligt kan passa mitt sto.

Dessa higstar finns i Skåne.  klicka på namnet för att se stam och fler bilder FNH Skåne

BONZO 22075091


FABIAN 1954

Mer bilder av vackra Fabian som har samma farfar som Tindra Haugsvarten på:
http://www.hannah-andersson.com/fabianinfo.html

En parantes mitt i inlägget:

Haugsvarten var efter HAUGTIN, godkänd i Sverige & Norge, som liksom Haugsvarten var en fantastisk förärvare av god modell och gott lynne. Haugtin var far till 3 godkända söner: Haugsvarten (SE & NO) Eltinn 1772 (SE & NO) samt MORKEN (NO). Haugtin lämnade dessutom ett stort antal fina döttrar. Han är bl.a. morfar till Isvinds far Borgvind. Jag sätter otroligt stort värde på hästar med detta blod; Haugtin-hästar överlag är i en klass helt för sig själva. Vi har haft 4 hingstar av denna speciella hingstlinje, och de har mycket gemensamt av rastyp och lynne parat med god förärvning av detsamma. Haugsvartens morfar ELLAR var godkänd för avel både i Norge & Sverige. Han var använd i stor utsträckning i aveln, och hade stor genomslagskraft, speciellt i Norge.


HAUGSVARTEN 1760, ELIT-premierad med 5 godkända söner (Rapid, Abbe, Vasall, Grim II samt Fabian) och 11 diplomston. Han var godkänd i Norge som 3-åring, men hann aldrig betäcka där utan såldes direkt till Sverige. Haugsvarten stod hos oss i Skåne fr.o.m 1990 t.o.m hans död 2003. Han var en sagolik häst som för mig hade allting man kan begära av en förstklassig avelshingst: Fantastiskt lynne, stamtavla, rastyp, exteriör och förärvning.
Haugsvarten hade ett enastående temperament: han var otroligt stadig i ridning och körning. Han hade aldrig tendensen till att flykta eller skygga, inte heller skulle han komma på tanken att vägra göra något man bad honom om: hans sinne var alltid inställt på att samarbeta om han kunde. Detta lynne är något han genomgående lämnat vidare till sina avkommor. Dessutom var Haugsvarten en osedvanligt vacker hingst; svart som natten och elegant drog han alltid blickarna till sig vart han kom. 15 år gammal vann Haugsvarten titlen Best In Show, på Osby Premiering 1995.
Jag har tillbringat många fina timmar i ridturer på denne unike och genomärlige hingst och kommer alltid att vara tacksam för att ha fått lära känna honom. Han har satt standarden med vilken jag mäter alla andra nordsvenskar.
Källa http://www.hannah-andersson.com/fabianinfo.html


ISVIND 1924


MAGALUFFE 1893


ODAR 1859


TAKT 1896


TEIGEBLESEN 1872


TOFTE 1938


TORP-SUND 1972


ZUDDEN 1992

Ja det är inte utan att min Tindra blir glad när hon ser alla killarna FÖRSTORA BILDEN SÅ FÖRSTÅR NI VARFÖR :-)


1 kommentar:

Skriv gärna en rad...