måndag 23 maj 2011

FÖRSTA GÅNGEN I GALOPP PÅ VOLTEN

Idag var jag trött efter jobbet det har varit full rulle och mer blir det, jättekul. Tänkte hoppa över träningen med Tindra men så tänkte jag att bara för att jag är trött så går det ju inte att slappa med träningen när tiden är så knapp. Pga att jag skall flytta dem Till Marianne snart och körträningen skall ta vid inför premieringen.


Förra årets betessläpp

Så på med grimman och promenerade upp till jobb där jag möte Ulrica som hjälper mig med uppsittningarna. Det blev ett par varv i traven i full kareta med efter ett tag lugnade hon sig. Provade galopp i båda varven och det var kul tyckte tindra och brallade till, äntligen en reaktion på att det finns lite bus i henne.

EN SAK SOM JAG TAGIT TILL MIG ÄR:
VAD HAR DU FÖR ATTITYD MOT DIN HÄST,
DET LÖNAR SIG ATT VARA ÖDMJUK OCH VÄNLIG MEN SAMTIDIGT BESTÄMD det är så svårt att hitta den balansen.
FÖRSÖK ATT VARA BESTÄMS UTAN ATT VARA MESIG, MEN VAR BESTÄMD UTAN ATT BLI ELAK...Hästar förstår inte inkonskvens, de gör dem osäkra och otrygga och de kommer att testa var gränserna går.

Uppsittningen gick bra som vanligt (än så länge) men tror inte att det kommer några reaktioner förrän vi börjar kräva lite av henne som får komma till hösten. Idag blev det lite flås av ansträngningen och inser att min häst har noll kondis, inte så konstigt då hon aldrig är motionstränad mer än långa promenader. Så insikten var kankse ingen insikt mer ett konstaterande.

Stannade för att kika på Ulricas ridning som idag var lösgörande arbete barbacka såg fint ut, tills magen började kurra och sockerraset började pirra i kroppen. Då tackade jag för mig idag.Det är så roligt att se Tindras framsteg även om de är små och det ska det ju vara, som jag på mitt nya arbete vissa saker tar ett tag att förstå, bearbeta och ta in.

Tinda 2 år, oj så fin manen var

Svårt att jämföra fotona, Tindra 3 år.

Tycker Tindra har blivit så grov jämfört med förra året hon har breddat sig något kolossalt.

1 kommentar:

  1. Hon är så fin!
    Va roligt att ni galopperade :)

    Kramar!

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad...